“რუისპირის ბიოდინამიკური მეურნეობის” დამფუძნებელი უნგრეთში ღვინის ღონისძიებაზე წარდგება
რუისპირის ბიოდინამიკური მეურნეობის” დამფუძნებელი გიორგი ალადაშვილი უნგრეთში ღვინის Natúr Sümeg-ის ღონისძიებაზე წარდგება.
ალადაშვილის შესახებ Natúr Sümeg-ი ინფორმაციას აქვეყნებს, სადაც მას ნატურალური ღვინის ტექნოლოგიის ერთ-ერთი ყველაზე საინტერესო წარმომადგენელს უწოდებენ.
ინფორმაციაში საუბარია ქართული 8000-წლიანი ღვინის დაყენების ტექნოლოგიაზე, რომელიც თიხის ჭურჭელში მზადდება და დასავლური ტექნოლოგიისგან სრულიად განსხვავებულია.
“ქართველი გიორგი ალადაშვილი 2022 წლის Natúr Sümeg-ის სიურპრიზი, ნატურალური ღვინის ტექნოლოგიის ერთ-ერთი ყველაზე საინტერესო და ნამდვილად მოკრძალებული წარმომადგენელი, უდიდეს წარსულს უბრუნდება.
თუ ქართულ ღვინოებს ცხოვრებაში პირველად გავსინჯავთ, ალბათ, მთელი ჩვენი ცოდნა და გამოცდილება ღვინოებთან დაკავშირებით თავდაყირა დადგება. ეს 8000-წლიანი ღვინის დაყენების ტექნოლოგია მიწაში ჩადებული თიხის ჭურჭელი, რომელსაც ამფორის ფორმა აქვს, სრულიად განსხვავდება დასავლური ტექნოლოგიით დამზადებული ღვინისგან.
ქვევრში დადუღებული ოქროსფერი ყვითელი და მუქი წითელი ყურძნის ჭაჭისაგან გაკეთებული ღვინოები საოცრად გემრიელი და ბევრისთვის ჯადოსნურია. მსოფლიომ ქისის შესახებ მხოლოდ მისი სახელის გამო არ იცის, რომელიც ინგლისურად წარმოითქმის, როგორც (“kiss”) კოცნა.
რუისპირის ღვინის ქარხანა 2019 წლის მცირე ღვინის ქარხანა კარგად არის ცნობილი თავისებურ სტილში დამზადებული ქვევრის ღვინით. ეს არის ინტენსიურად მუქი ქარვისფერი, გოგირდის და დანამატების გარეშე, სუფთა ნატურალური ღვინო. ეს 8 წუთიანი ვიდეო გიჩვენებთ, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ ქართული ღვინო თიხის ქვევრიდან: https://fb.watch/8uZ7-FgmUJ/ღირს იუნესკოს 10 წუთიანი ფილმის ყურება ქვევრის დამზადების შესახებ (ინგლისური სუბტიტრებით) https://youtu.be/NN5ziogyxP0. FORBES-ის სტატია, რომელიც მომზადებულია ღვინის ქარხნის „გეორგიის“ დამფუძნებელთან, გიორგი ალადაშვილთან, შეგიძლიათ წაიკითხოთ ინგლისურად აქ: https://forbes.ge/target-hitter/
შეგიძლიათ შეხვდეთ Ruispiri Biodinamic Vineyeard-ს. 23 აპრილა. 14:30-დან 15:00 საათამდე ვიზიტორებისთვის ლექცია Püspöki Palota Hunting Hall-ში ჩატარდება, ხოლო გამოფენებს შორის ღვინის დაგემოვნება შესაძლებელი იქნება როკოკოს ოთახში”, – წერია Natúr Sümeg- ის მიერ გავრცელებულ ინფორმაციაში.