მევენახეობა-მეღვინეობის დარგში დუალური პროფესიული განათლების დანერგვა ხორციელდება
ცენტრის ღვინის ლაბორატორიაში, გერმანიის საერთაშორისო თანამშრომლობის საზოგადოების (GIZ) პროგრამის „კერძო სექტორის განვითარება სამხრეთ კავკასიაში“ ფარგლებში, სტუდენტებმა სწავლება გაიარეს.
სემინარზე მონაწილეები ღვინის ლაბორატორიის ძირითად სერვისებს, ლაბორატორიული კვლევის მნიშვნელობას, დეგუსტაციის საფუძვლების თეორიულ და პრაქტიკულ ნაწილს გაეცნენ.
,,აღნიშნული პროფესიული პროგრამა სამწლიანია და კოლეჯებსა და საწარმოებში ერთდროულად ხორციელდება. მევენახეობა-მეღვინეობის პროფესიულ პროგრამაში მონაწილეობს ორი კოლეჯი – ,,აისი’’ და „ილია წინამძღვრიშვილის სახელობის საზოგადოებრივი კოლეჯი“, რომლებიც სწავლების თეორიულ ნაწილს უზრუნველყოფენ და რვა საწარმო – „ქინძმარაულის კორპორაცია“, „შატო მუხრანი“, „შუხმან ვაინს“, „შუმი“, „მარანული“, „შადრევანი“, „ქინძმარაულის მარანი“, „კახური ტრადიციული მეღვინეობა“, სადაც მონაწილეები პრაქტიკულ სწავლებას გადიან,”- განაცხადეს სოფლის მეურნეობის სამინისტროს სამეცნიერო-კვლევით ცენტრში.
2015 წლიდან გერმანიის საერთაშორისო თანამშრომლობის საზოგადოება (GIZ) პროგრამით „კერძო სექტორის განვითარება სამხრეთ კავკასიაში“ საქართველოში მევენახეობა-მეღვინეობის დარგში დუალური განათლების დანერგვაზე მუშაობს.
პროგრამის პარტნიორი ბავარიის მევენახეობისა და მებაღეობის სახელმწიფო ინსტიტუტია, რომელსაც დუალური განათლების დანერგვისა და განხორციელების ხანგრძლივი გამოცდილება აქვს.