რომელი სასოფლო-სამეურნეო კულტურები დაექვემდებარება სავალდებულო სერტიფიცირებას
სასოფლო-სამეურნეო კულტურების სერტიფიცირება სავალდებულო გახდა.
სავალდებულო სერტიფიცირების ნუსხა მოიცავს თითქმის ყველა ძირითად მარცვლოვან კულტურასა და ბოსტნეული/ბაღჩეულის სახეობებს. მათ შორის: შვრია, ქერი, ბრინჯი, ჭვავი, ხახვი, ნიორი, სატაცური, ყვავილოვანი კომბოსტო, ნესვი, საზამთრო, გოგრა, პომიდორი და სხვა.
აღნიშნული პერიოდიდან სავალდებულო სერტიფიცირებას დაექვემდებარება შემდეგი მარცვლოვანი კულტურები:
შვრია
ქერი
ბრინჯი
ჩიტიფეტვა
ჭვავი
სორგო
სუდანის ბალახი
ხორბალი
ტრიტიკალე
სიმინდი (გარდა ტკბილი და ბუშტარა სიმინდისა)
რაც შეეხება ბოსტნეულისა და ბაღჩეულის სახეობებს, ასე გამოიყურება:
ხახვი
ნიორი
შნიტი
ჭყიმა
ნიახური
სატაცური
ბრაუკოლი;
კომბოსტო;
ბროკოლი;
წიწაკა და ა.შ.
„სავალდებულო სერტიფიცირებისადმი დაქვემდებარებული სასოფლო-სამეურნეო კულტურათა ნუსხა შეგიძლიათ სრულად იხილოთ აქ